TWO CIRCLES KONDIGT INTERNATIONALE EXPANSIE AAN


Two Circles heeft aanzienlijke internationale expansieplannen aangekondigd in navolging van wederom een record jaar.

In 2015 werd een omzetgroei gerealiseerd van meer dan 50%, met een grote nadruk op groei in internationale clientèle en een derde opeenvolgende nominatie voor de “UK Agency of the Year” titel in de BT Sport Industry Awards 2016. Als gevolg van deze groei, heeft het bedrijf vandaag aangekondigd dat het een team gaat vormen op het Europese vasteland, welke gevestigd zal worden in Zwitserland. Daarnaast zijn dedicated resources toegevoegd via de ESP kantoren in New York en Chicago om het aanbod in de Verenigde Staten uit te breiden. Deze kantoren ondersteunen de klanten in deze markten en faciliteren de verdere samenwerking binnen ESP Properties op internationale basis.

Om deze groei te ondersteunen heeft Two Circles belangrijke wijzigingen aangekondigd om het management team te versterken en in staat te stellen deze kans te benutten. Er zijn twee belangrijke externe resources aangetrokken. Matthew Entwistle voegt zich bij Two Circles vanuit zijn rol als Operations Director bij Monsoon Accessorize en is aangesteld als Group Managing Director. Dale Kirsop, voorheen Head of Membership bij The Guardian is toegewezen als Commercial Operations Director. De huidige Two Circlers Phil Stephan, Jackie Hunter en Kristian Gotsch nemen het leiderschap op zich van respectievelijk Global Consulting, Technology Development en Europese groei. Claire Rogan vervolgt haar rol als Finance Director en zal deze uitbreiden naar de ESP Properties business in EMEA.

De twee mede oprichters van Two Circles nemen tevens een nieuwe rol aan. Gareth Balch neemt de rol van CEO over van Matt Rogan die verder gaat als Chairman. Matt Rogan neemt bovendien een prominentere rol in, in het bepalen van de groeistrategie voor ESP Properties.

De overname van Two Circles door GroupM is in 2015 uitgeroepen tot “Technology, Media and Telecommunications UK Deal of the Year” door Acquisition International Magazine. Met het partnership met GroupM heeft het bureau belangrijke toegang verkregen tot de meest geavanceerde technologische platformen in de marketing industrie, die het bureau in nog beter staat stelt haar reputatie als omzetverhoger voor haar klanten te versterken.

In een reactie op de nieuwe ontwikkelingen zegt Gareth Balch, CEO van Two Circles: “De afgelopen vier jaar zijn een ongelofelijke reis geweest voor Two Circles en ik ben enorm trots op wat ons team bereikt heeft. Het internationale platform wat nu binnen ons bereik ligt via ESP Properties en GroupM heeft ons bedrijf naar een hoger niveau gebracht. Onze belangrijkste focus zal nu liggen op het consolideren van onze reputatie door het verder leveren van kwaliteitswerk voor onze klanten in alle inkomstbronnen; t.w. fan, merk en media, terwijl we tegelijkertijd ons aanbod internationaal uitbreiden.”

John Kristick, Global CEO van ESP Properties, zegt, “We hebben het enorme potentieel geïdentificeerd van wat Two Circles biedt aan de sports en entertainment industrie. Ze helpen federaties, competities, teams en andere organisaties om een veel groter begrip van hun publiek en supporters te krijgen, om alle grote inkomstbronnen te sturen. We zien deze kwaliteit als complimentair aan de kern van onze ESP propositie en zijn verheugd om te werken met zo een getalenteerd en gedreven management team om deze enorme mogelijkheden te realiseren.”


Comments are closed.