SOUTHAMPTON VERLENGT SAMENWERKING MET TWO CIRCLES OM COMMERCIELE GROEI TE REALISERENTwo Circles, het ‘’data driven’’ sport marketing bedrijf, breidt zijn rol uit bij Southampton FC in een meerjarige samenwerking. Doel van de samenwerking is om de club te helpen in haar relatie met de supporters. Daarnaast helpt Two Circles om de commerciële resultaten van alle wedstrijden te verbeteren, te weten: seizoenkaart verkopen, horeca inkomsten en online verkopen.

De berichtgeving volgt uit een sterk seizoen waarin zowel op als buiten het veld sterk is gepresteerd door Southampton. Afgelopen seizoen verkocht de club de hoogst genoteerde aantal seizoenkaarten in bijna 10 jaar (toename van 19% in vergelijking met 2014). Stuwende kracht achter dit resultaat was de ‘’Be In That Number’’ campagne. Deze campagne droeg er mede aan bij dat de nationale achterban verdubbelde. De verdubbeling kwam tot stand door een betere analyse van de supporters over de laatste 12 maanden. Niet alleen zorgde de analyse ervoor dat de club haar fans beter kon begrijpen, maar ook konden zij hun gewoontes beter inschatten en mede hierdoor de communiciatie verbeteren.

Kate Tarry, Marketing directeur van Southampton Football Club, zei: ‘’Two Circles is een belangrijk verlengstuk van ons team geworden. De expertise en ervaring van het team leverde ons betere en ruimere kennis van onze klanten op zodat we effectievere marketing strategieën konden ontwikkelen. Dit zorgde er mede voor dat de club in staat is om efficiënter te opereren met nu al waardevolle resultaten.’’

Ben Woods, Lead Consultant bij Two Circles, voegde daaraan toe: ‘’ We kijken uit naar de samenwerking met Southampton en om hun te helpen dichter tot hun supporters te komen. Southampton is een vooruitstrevende, ambitieuze club met een duidelijk doel. Dit maakt het voor ons de perfecte partner om mee samen te werken en om hun te helpen bij hun successen en doelstellingen, zowel op als buiten het veld.’’

Two Circles, recentelijk nog winnaar van de 2015 Brand Republic Digital Award, helpt klanten sinds 2011 bij het bouwen van sterkere relaties met hun supporters en daardoor commerciële groei te realiseren. De onderneming, nu onderdeel van ESP Properties, is momenteel werkzaam met professionele voetbal clubs uit alle grote europese competities.

Comments are closed.